Tietoa passeista ja viisumeista

Matkustajan on otettava mukaan voimassa oleva passi matkoille Pohjoismaiden ulkopuolelle. Jos viisumi on tarpeen, matkustajan on vastuussa sen järjestämisestä. Tämä tulisi tehdä ennen matkan varaamista, eikä OLKA ota vastuuta, jos matkustajalle evätään viisumi. OLKA ei myöskään ota vastuuta matkustajista, jotka evätään maahan pääsyn jostain syystä, joka on OLKAn valvonnan ulkopuolella.

Kun olet Suomen kansalainen ja matkustat EU:n sisällä tai Schengen-maihin Norjaan, Sveitsiin, Islantiin ja Liechtensteiniin, sinun on aina otettava passi tai poliisin myöntämä kansallinen henkilökortti mukaasi. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana tai henkilötodistukseksi.

Seuraavat maat ovat Schengen-jäseniä:
Belgia, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Kreikka, Islanti, Italia, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Tšekki, Saksa, Unkari ja Itävalta.

Ulkoministeriö kehottaa matkustajia hankkimaan oikeat tiedot viisumi- ja passisäännöistä asianomaisen maan suurlähetystöstä.